KAHVE MOLASI


ABONE OL
ABONELiKTEN AYRIL
kmarsiv.com
Arşivimiz
Yazarlarımız


Sizden Yorumlar
İletişim
Reklam
Gizlilik İlkeleri
KAHVE MOLASI

 30 Nisan 2002 - KAHVE MOLASI


Merhabalar dostlar. Hürriyet'te bir haber "Piyano da satılıyor". Altında, Barış Manço'nun piyanonun başında resmi. 2,5 trilyonluk şirket borcu yüzünden, müze olacak kadar renkli bir evin boşaltılacak. Yok pahasına fırsatçıların eline geçecek onca eşya, daha sonra antika dükkanlarının vitrinlerini süsleyecek. Barış Manço hatırasını bir tarafa bırakıyorum ama vefasızlığa söyleyecek herkesin birkaç lafı vardır herhalde. Borç tabiki borç, buna kimsenin bir diyeceği olamaz. Ancak birlikte çıkılan yolda, tek başına kala kalmak Manço'nun kemiklerini sızlatıyordur, bundan eminim. Yaşasaydı bu sorunların hepsinin üstesinden gelecek yeteneğe sahip olduğunu bilmeyenimiz var mı? Yazık, Moda'nın haklı gururu Manço Evi boşalacak ve biz onu sevenler sadece iç geçirmekle yetineceğiz. Gene birtakım insanlar rantı paylaşacak, Barış koleksiyonunun nemasını yiyecekler. 2,5 trilyonluk borç için en iyimser tahminle ancak 50-60 milyarlık bir tahsilat uğruna sevenlerini gözü yaşlı bırakacaklar. Halk Bankasına yakışan, malları haraç mezat satmak yerine, mülkiyeti üzerine alarak, Moda'daki Barış Manço evini içindekilerle birlikte özgürlüğüne kavuşturmak. Gönlümden geçen bu ama mevzuat izin verir mi bilmiyorum. Ne de olsa son olaylardan sonra bankalar yoğurdu üflemeyi bir kenara bıraktı, önce buza yatırıyorlar.

Barış Manço denilince hep yıllar öncesine giderim. "Hey Koca Topçu" "Gamzedeyim deva bulmam" zamanlarına. Polatlı Topçu Okulunda askerlik yapıyor ve babamın öğrencisi. Babamdan dinlediğimiz Manço hikayelerinin eşliğinde, çoluk çocuk hep peşindeyiz. Orada kaldığı 3 ay boyunca en önemli konu Barış Manço. Sonunda isteğimiz gerçekleşiyor ve bir 29 Ekim gecesi, mahfelde bizlere özel bir konser veriyor. Kısa saçlı, yedeksubay elbisesiyle o alıştığımız Barış Manço ile alakası yok. Hani bilmesek, bizi kandırıyorlar diye protesto edeceğiz. Kurtalan Ekspres eşliğinde sahnede kaldığı birkaç saat şu an bile gözümün önünde. Müziğin yanısıra, yaptığı o kendine özgü şov, omzu kalabalıkları bile ağzı açık bırakıyordu. Hele bir elindeki gitarı tüfekmiş gibi anlatışı vardı. Silah gibi bir soğuk nevaleyi bile koynumuza alasımız gelmişti. Nur içinde yat Barış Manço. Eminim anılarına saygısızlık yapmak kimsenin yanına kar kalmayacaktır.

...............

Biri Bizi Gözetliyor sona yaklaştıkça heyecan artıyormuş. Öyle mi bilmiyorum. Bu seferki BBG beni hiç sarmadı desem yalan olmaz. En yakınımdakilerin bile günde birkaç saatlerini bu işe ayırmalarına rağmen, ben ısınamadım. Acaba kanal değişti de ondan mı? Yoksa içerdekilerle kimyam mı uyuşmadı, bilemiyorum. Ne zaman karşıma çıksa bir kavgadır gidiyor. Yahu zaten orada hapissiniz, hapisliği daha da cehenneme çevireceğinize, işe yarar birşeyler yapsanıza. Mesela evi boyayın sevaba girin, fazladan börek çörek yapıp, takside müşterilere ikram edin oy toplayın. Soyunun ünlü olun. Kavga etmeyin, insanları şaşırtın. Beste yapın, Hülya Avşar'a satın. Yok bunlar işi gerçekten bilmiyorlar. Ben 4. BBG nin Çoşkun Abisi olmak için hazırlıklara başladım bile haberiniz olsun. Şu anda, gerektiğinde çıkarıp kullanmak üzere bilgisayarımı yutma antremanları yapıyorum. Başardığımda hemen başvurumu yapacağım.

Bir sonraki sayıda buluşuncaya kadar bulunduğunuz yerden bir adım öne çıkın. Sevgiyle...

Cem Özbatur

 Kahvehane Sahibinden


Pencerelerden pencere beğenin

Windows 3, Windows 95, Windows 98, 2000 derken şimdi de başımıza XP çıktı. Profesyonel kullanıma yönelik hazırlanan NT tabanı üzerine eklenen mükemmel arayüzü ve multimedia yetenekleri ile XP, yavaş yavaş bilgisayarlarımıza girmeye başladı. Şu anda görünen tek handikap, eski bilgisayarlarda kullanılan modem, ses kartı gibi eklerin XP için sürücülerinin olmaması. Eski derken Pentium II ve III leri kastediyorum. Daha eskiler, yani daha 2 yıl önce binbir meşakkatle edindiğimiz, belki de hala taksidini ödediğimiz bilgisayarlar artık antika olarak anılıyorlar. Hani kapının önüne koysanız kimse almayacakmış gibi.

Sekteye uğramış bilgisayar sektörü de kullanıcıya hergün yeni bir model sunarak talep yaratmaya çalışıyor. Ya biz kullanıcılar, bizim de kafamız karışıyor, beynimiz buruşuyor. Hangisini alsam, makinamı mı yükseltsem gibi sorularla karşılaşmadığım gün geçmiyor. Aslına bakarsanız, fiyat skalası da artık erişilmez değil. Bilgisayarını yenilemek isteyenlere tavsiyem, kampanyalarla ilgilenin. Oldukça makul fiyatlarla, istediğiniz işletim sistemi ile bilgisayarlar var. Notebooklar, 1 sene öncesinin masaüstü bilgisayarları fiyatına, tabi ki dolar bazında. Bir Microsoft bağımlısı olarak size önerim yeni bilgisayarınızda mutlaka XP yi kullanmanız. Altyapısının günenirliliği yanında kullanışlı ve hoş arayüzü ile, çoktan eski pencerelerin pabucunu dama atmış durumda. Satın almaya karar verdiğinizde de bir bilene mutlaka danışın ve orjinal programlar kullanın. Kopya yazılım konusu bir başka yazıya konu olacak kadar önemli zira.

 Kahvecinin Günlüğü


  • SİYAH BEYAZ Dinleti

    Zuhal Olcay, bu akşam saat 20:30 da Oyun Atölyesinde. Kaçırılmaması gereken bir tiyatral konser.
    Oyun Atölyesi
    Dr. Esat Işık Cad. No:15 Moda Kadıköy - İstanbul
    Gişe Tel:0 216 345 39 39


  • İSTANBUL DRUM CIRCLE NIGHT

    Drum Circle bilinci "kendini bir gruba benliği ile dahil edip müzik yaratmak ve çembere dahil olmaktır". Birlikte güzel müzik yaratmak için yapılması gereken tek şey paylaşmaktan duyduğumuz heyecanı açığa vurmaktır. Aydın Karabulut - davul, Cem Erman, Erhan Akhan, Cihan Okan, Hazım Körmükçü - perküsyon, Cengiz Ercüment - darbuka, Seyfi Ata - tef, Eyüp Hamiş - ney, Sibel Gürsoy - vokal. Bu güzel konser Babylon da.

    Babylon: Şeyhbender Sk. No:3 Asmalımescit - Tünel / Beyoğlu
    Tel: 0212-292 73 68


  •  Az Şekerli : Suat Sungur


    Konservatuvarın hazırlık sınıfındayım. Yıldız hocayla (Kenter) nedense yıldızımız hiç barışmamıştı. Bende biraz dik başlıydım galiba,neyse hocanın dersindeyiz,verilen ödev hiç konuşmadan,hareketlerle bir konu-öykü aktarmak.

    Bende "balık tutan adam"konusunu seçtim.Sahneye çıktım,daha önce bir gösteride de kullandığım mimiklerle,gösterimi tamamladım.Sınıftakilerin gözlerinden işi başardığım anlaşılıyordu.Acayip kıskanç ifadelerle bakıyorlardı; bende tüm ukalalığımla Yıldız hocanın,eleştirilerini bekliyordum. Aramızda şöyle bir diyalog geçti;

    Hoca: Canikom (öğrencilerine hep sevdiğim bu ifadeyi kullanırdı ) Ellerini çok iyi kullandın,vücut dilin güzel (başarmıştım :) amaa (hayda,ne şimdi bu) balık böyle tutulmaz ki canikom.. köprüden hiç geçmedin mi? (galata'yı kastediyor)

    ..Yüzündeki ifadeden açığını nasıl yakaladım amayı görünce,sınıfın önünde madara olmamak için beynim şimdiki 3. Nesil cep telefonları gibi çalışmaya başladı...

    Suat: Ama hocam,ben İzmir'den geldim.Biz orda olta kullanmayız misinayı elle tutarız.Bende zaten bu balığı körfezde tuttum..

    ..Bu son sözlerim sınıfta bir kahkaha tufanıyla karşılandı..Başarmıştım,Koca Yıldız hocayı kendi aklımca alt etmiştim işte...Muzaffer bir edayla dururken;
    Hoca: Aman o boklu körfezde balık mı kaldı ki, sen tutuyorsun diyince..
    Karaya çıkmış sazan gibi kalakaldım,körfezin boku üstüme şıçramıştı işte.Herzaman ki gibi yenik oturdum yerime..

    Aradan yıllar geçince,sık sık gittiğim İzmir'de körfeze her baktığımda,bu anı canlanır aklımda.Son gidişimde körfezin neredeyse temiz olduğunu ve yine balık tutulduğunu görünce fellik fellik Yıldız hanımı aramaya başladım..

    Suat:hocaaaaaaam.nerdesiniz körfezde balık tutuluyor hem de eldeki misinayla ne haber, diye bağırmak için...Hocaaaaaaaaaaammmmm......

     Çatır Çutur Çetleşelim


    Hepimizin arada sırada ziyadesiyle çeti geliyor değil mi? Bu chat konusunu roman haline getirmeye kararlıyım. Ama hazır olana kadar, konuyu tam anlamıyla özetleyen şu aşağıdaki karikatürle idare edeceksiniz.

    Dürüst ol canımı ye!
    Dürüst ol canımı ye!


     İşe Yarar Kısayollar


    http://www.asimatrix.com/amxhome.html
    Flash la hazırlanmış ecard, şiir, ekran koruyucuları bulabileceğiniz titiz bir çalışmanın ürünü. Her geçen gün büyüyor.

    http://www.SevgiBahcesi.net
    Adı üstünde bir sevgi sitesi, romantik duygulara hitap eden yazılarla bezenmiş titiz bir çalışmanın ürünü.

    http://www.tanguisimo.com/
    Tango ve Latin Dansları ile ilgiliyseniz ziyaret etmenizde yarar olan bir dans okulu sitesi. Flashla hazırlanmış özenli bir site.

    http://www.karebulmaca.com/
    Bulmaca meraklıları için hazırlanmış bir online bulmaca sitesi. Tüm bulmacalara erişmek ve yarışmaya katılmak için üye olmak gerekiyor. Meraklılarına duyurulur.

     Damak tadınıza uygun kahveler


    I-ON VCD Player [1.17MB] W9x/2k/XP FREE
    http://www.i-on.net/ioneng//downloads/2001/12/03/custom_84_1300_I-VCDP.exe

    Bilgisayarınızda Windows Media Player yüklü ise, size direkt VCD leriniz seyredebileceğiniz ücretsiz bir program öneriyorum. Son derece basit ve kullanışlı.

    JPGVideo v1.01 [450k] W9x/2k/XP FREE
    http://ariel-associates.com/ndrw/download/free/jpgvideo.zip

    Aynı ölçülerdeki jpg resimlerinizden bir video yapmaya ne dersiniz? Biraz eğlenmek, biraz da bilgisayarınıza show katmak istiyorsanız, indirin ve kullanın. Umarım beğenirsiniz.
    http://kmarsiv.com/sayilar/20020430.html 30 Nisan 2002 - ©2002-kmarsiv.com
    istanbullife.com