HiÇBiRYERDE - IN NOWHERE LAND
ABONE FORMU

ABONE OL
ABONELiKTEN AYRIL
HTML TEXT
 Ana Sayfa
 Arşivimiz
 Yazarlarımız
 Manilerimiz
 Forum Alanı
 İletişim Platformu
 Sohbet Odası
 E-Kart Servisi
 Sizden Yorumlar
 İletişim
 Reklam
 Gizlilik İlkeleri
 Kim Bu Editör?

 Milenyumun Mandalı : Sait Haşmetoğlu

Milenyumun Mandalı

Taksi Bankları

Gözlemlerim sırasında farkettiğim bir diğer husus, gece gündüz yolcu arayıp gezen taksilerin de hem kendileri durup kalka giderek, hem de trafikdeki araç sayısını arttırıp diğer araçların da dura kalka gitmelerine yol açarak ilave bir yakıt sarfiyatına neden olduklarıydı.


Hazır trafiğe el atmışken, taksilere de kaldırımların üstlerinde 100- 150 metre boyunca uzanan yolcu bekleme yerleri, yani "Taksi Bankları" yaptırıp onları hiç değilse müşterileri yokken trafikten çekmeyi önermek geçti aklımdan.

Kaldırımların müsait olduğu yerlerde taksilerin iki-ikibuçuk metre kadar üstten giden bir beton platforma çıkıp park ederek müşteri beklemeleri hem taksi şöförlerini yüklüce bir benzin masrafından kurtarabilir, hem de yayalara egzoz gazları ve gürültüden, yağmur ve güneş gibi dış etkenlerden yalıtılmış bir yürüme alanı sağlayabilirdi.

Pilot bölge olarak seçilecek Ankara'nın Kızılay meydanında bir Beklemesiz Geçiş Kavşağı ile bir kaç adet Taksi Bankı inşa edilmesi Ankara'lıların günlük yaşamlarında hissedilir bir fark yaratabilirdi.

En azından Ankara Trafiğinin durduğu yerde varillerce petrol tüketen yapısı bir ölçüde kırılabilir ve tüketilen petrolün daha büyük bir kısmı yol almak ve iş görmek için kullanılır hale gelebilirdi.


Bankamız tarafından Türkiye'ye kazandırılacak bu ilk "Beklemesiz Geçiş Kavşağı" ve " Taksi Bankı" örneklerin yerel yönetimlerce ülkemizdeki tüm kentin ana artellerindeki kavşaklara da yaygınlaştırılmasının etkileri ise ulusal petrol sarfiyatımızda önemli bir azalmaya yol açacaktı.


Böyle bir altyapı yenilenmesinin en önemli sonuçlarından birisi de hava kirliliğinin azaltılması olacaktı.

Geri - 50 - İleri





Sitemiz ve sanal gazetemiz MS Internet Explorer 4.0+ ve 800x600 Res. için optimize edilmiştir.
Dizayn, programlama, uygulama ve yayınlama: Cem Özbatur